Δημοσκόπηση Pulse Μαρτίου: Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο, τον Λιγνάδη και το lockdown

1
37


Δημοσκόπηση Pulse Μαρτίου: Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο, τον Λιγνάδη και το lockdown
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό αποδοχής των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο (σίγουρα 59% / μάλλον ναι 21%) ενώ το 18% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί (μάλλον όχι 10% / σίγουρα όχι 8%).

Στο ερώτημα «πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό», το 61% απάντησε «το συντομότερο δυνατό», το 14% «μετά από 2 – 3 μήνες», το 14% «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ».Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) ανησυχούν για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού «πολύ» (24%) ή «αρκετά» (32%). Μέτρια ανησυχία εξέφρασε το 21% ενώ το 19% ανησυχεί λίγο (9%) ή ελάχιστα έως καθόλου (10%). Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ανεβαίνει στο 66% στην ηλικιακή ομάδα των 66 και άνω.Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown είτε μικρή με επανεξέταση των δεδομένων (39%) είτε για όσο χρειαστεί (29%), ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%.Σε ερώτηση για την προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί κατά το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο, το 29% εκτιμά ότι η αρχή πρέπει να γίνει με το λιανεμπόριο και το 19% με τα σχολεία.Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση χειρίστηκαν σωστά τα γεγονότα.

Ειδικότερα, πάνω από τους μισούς (51%) αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση της κυβέρνησης το 36%, «μάλλον αρνητικά» το 15%, «μάλλον θετικά» το 23% και «σίγουρα θετικά» το 21%.Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pusle
Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανώμαλες ερωτήσεις και χωρίς ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία κάνετε ανώμαλοι δημοσιογράφοι.

Comments are closed.