Διαδήλωσαν διεκδικώντας δουλειά για όλους και με δικαιώματα

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι συγκεντρώσεις και οι πορείες του Δήμου Πατρέων, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».
Η πρώτη πορεία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από τον προαύλιο χώρο του Λαϊκού Εστιατορίου του Δήμου στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα, και ακολούθησε τη διαδρομή, Ευβοίας – Ανθείας – Αγ. Ιωάννη Πράτσικα – Αγίας Τριάδας– πλατεία Βουδ – πλατεία Ομονοίας – Γούναρη – Κορίνθου με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.
Στη διάρκεια της πορείας, χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Συνταξιούχων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων.
Η δεύτερη πορεία, ξεκίνησε την ίδια σχεδόν ώρα, από την πλατεία μπροστά από το στάδιο της Παναχαϊκής και ακολούθησε τη διαδρομή: Έλληνος Στρατιώτου – Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος και κατάληξη επίσης στην πλατεία Γεωργίου.
Φθάνοντας οι πορείες στην πλατεία Γεωργίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη της ζωής και θα βγούμε νικητές. Το δίκιο είναι μια το μέρος μας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Πρέπει να είναι ενωμένοι. Εχθρός μας είναι το μεγάλο κεφάλαιο, η αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων.
Όλοι μαζί, αγωνιζόμαστε να έχουμε δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, να μην βγει στο σφυρί η λαϊκή περιουσία.
Προχθές στη Βουλή ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Πρόκειται για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που σηματοδοτεί νέο γύρο άγριας ληστείας, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Άγριας επίθεσης σε εργασιακά δικαιώματα για να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ψήφισαν νέα μέτρα εναντίον των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν και αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι άδικη και αντιλαϊκή.
Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγουν στο προσκήνιο. Να οργανώσουν την πάλη τους, να μη σκύψουν το κεφάλι.
Κανείς να μην λείψει από τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για τη ζωή της οικογένειάς μας, των παιδιών μας».
Την Κυριακή 17 Ιούνη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις, με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων είναι:
«Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Κανένας πλειστηριασμός στο βιος του λαού – Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.
Απαιτούμε και παλεύουμε να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, και ανταπόδοση και θα δράσουμε με όρους ανυπακοής στο φορολογικό κυνήγι των λαϊκών νοικοκυριών που μας σπρώχνει η πολιτική της κυβέρνησης».
Σχετικές ειδήσεις:
Κινητοποιήσεις στην Πάτρα για το δικαίωμα στη δουλειά
«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»: Κινητοποίηση στην Πάτραwww.ert.gr

2018-06-16 09:41:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ