Διακοπή εργασιών στην υπογειοποίηση για την «Αγιά Σοφιά»

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου χτίζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η απόφαση («Αποδοχή της ειδικής διακοπής εργασιών του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αναδόχου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ») αναφέρει:

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρίας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Η ανάδοχος εταιρία, για να είναι νομότυπη, σταμάτησε τις εργασίες, καθώς δεν είχε καταβληθεί μία πληρωμή και συγκεκριμένα ο 11ος λογαριασμός.

Οι πληροφορίες μιλούν για τυπικό ζήτημα που θα επιλυθεί άμεσα με την καταβολή του ποσού, αφού η Περιφέρεια αποδέχτηκε την οφειλή.

Πάντως η καθυστέρηση είναι δεδομένη, κι αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η αποπεράτωση του έργου οριακά προλαβαίνει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, τον Αύγουστο του 2022.

Εν τω μεταξύ, χειρουργήθηκε στην ποδοκνημική ο Γιώργος Θεοχάρης. Ο τρίτος γκολκίπερ της ΑΕΚ υποβλήθηκε στην επέμβαση από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου, στο Ιατρικό Κέντρο, πήρε εξιτήριο κι επέστρεψε στο σπίτι του.