Διαμορφώνεται ο οδικός χάρτης για την έξοδο στις αγορές (video)

Τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή περίοδο διαμορφώνει το οικονομικό επιτελείο, στη σειρά επαφών με επενδυτές, στις ΗΠΑ. «Η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στο συνέδριο των συνεταιριστικών τραπεζών. Θετικά τα μηνύματα από την αγορά ομολόγων, βεβαιότητα για νέα επίτευξη αυξημένου πλεονάσματος, και σχεδιασμός για μόνιμες ελαφρύνσεις 700 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών.
Στις ΗΠΑ για επαφές με ξένους επενδυτές βρίσκονται οι κ. Τσακαλώτος , Χουλιαράκης και Τσάκωνας  από την πλευρά του ΟΔΔΗΧ  καθώς τα μηνύματα που έρχονται από την πλευρά των Αμερικάνων επενδυτών είναι ενθαρρυντικά  για την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτός έχει διευκρινίσει πως η έξοδος στις αγορές είναι μια τεχνοκρατική απόφαση που θα ληφθεί από τον οργανισμό Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους σε συνεργασία με  τους δανειστές και τον Οίκο Rothschild που έχει αναλάβει  σύμβουλος για το ελληνικό χρέος
Η έξοδος από τα μνημόνια επιτάσσει τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για να προχωρήσουμε μπροστά και να μην παγιδευτούμε στο παρελθόν και τις παθογένειές, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο συνέδριο των συνεταιριστικών τραπεζών. Τόνισε μάλιστα πως εισερχόμαστε σε μια φάση που συνιστά ευκαιρία για τη χώρα. Ευκαιρία που οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε, με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας αλλά & αυξημένη ευθύνη.
ο κ. Δραγασάκης είπε επίσης ότι πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι οι συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης της κοινωνίας συνιστούν πρόδρομες μορφές οργάνωσης του μέλλοντος και χαρακτήρισε λανθασμένες και παράλογες απόψεις για δήθεν «μη χρησιμότητα των συνεταιριστικών τραπεζών», όταν έχουμε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και γνωρίζουμε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων».
Στην ίδια κατεύθυνσή κινείται και η  λογική του Αλέξη Χαρίτση,  του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, που βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες  για θέματα που αφορούν στο ΕΣΠΑ και την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Καλά νέα και από το μέτωπο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου καθώς σημειώθηκε  νέα αποκλιμάκωση του επιτοκίου στο 3,82%
Ρεπορτάζ : Μιχαήλ Γελαντάλιςwww.ert.gr

2018-07-10 12:11:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ