Διεθνής Αμνηστία: Ένας χρόνος από την άδικη φυλάκιση του Taner Kılıç

Παραμένει στις τουρκικές φυλακές ο Taner Kılıç, επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, χωρίς κανέναν λόγο, αναφέρει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ζητήσει την απελευθέρωσή του και έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες δράσεις ανά τον κόσμο.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας: «Σήμερα, πρέπει να μιλήσουμε για την Τουρκία.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν σκόπιμα τη συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως δικαιολογία για να εξαλείψουν την κοινωνία των πολιτών και οποιαδήποτε διαφορετική φωνή.
Οι υπερασπιστές και οι υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δημοσιογράφοι, τα μέλη των συνδικάτων, οι δικηγόροι και όσοι και όσες τολμούν να ασκούν κριτική ζουν σε ένα σταθερό κλίμα φόβου, χωρίς να ξέρουν αν είναι οι επόμενοι στη σειρά που θα τους χτυπήσουν ξημερώματα την πόρτα τους εξαιτίας ενός tweet, ενός άρθρου, μιας ομιλίας ή επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους.
Για καθέναν από αυτούς, μία ακόμη ημέρα φυλάκισης είναι μία ακόμη ημέρα αδικίας.
Στη Διεθνή Αμνηστία, δεν θα κουραστούμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωσή τους. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την Τουρκία και να υποστηρίζουμε τους γενναίους ανθρώπους στο πεδίο, που μάχονται για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.
Και θα συνεχίσουμε να μετράμε τις ημέρες μέχρις ότου ο Taner βγει από τη φυλακή και, επιτέλους, να μπορεί να αγκαλιάσει τη γυναίκα και τις κόρες του ελεύθερος.
Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, μπορείτε να υποστηρίξετε την εκστρατεία μας για να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κατακραυγή και να δείξουμε όλοι και όλες μαζί στην τουρκική κυβέρνηση πως γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη χώρα.
Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε στον Taner και στους άλλους που είναι άδικα φυλακισμένοι στη Τουρκία, ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ».
www.ert.gr

2018-06-07 18:29:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ