Διευθυντές σχολείων στην Ιταλία ζητούν να μην έχουν ποινική ευθύνη αν υπάρξουν κρούσματα κορονοϊού

0
44

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στη γειτονική Ιταλία και οι διευθυντές των ιταλικών σχολείων, που ήδη ανησυχούν για τις συνθήκες της επιστροφής στα σχολεία, απαιτούν να μην φέρουν ποινική ευθύνη σε περίπτωση μολύνσεων από την Covid-19 στα ιδρύματά τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Αντονέλο Τζανέλι, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Il Corriere della Sera, δήλωσε: «Επείγει να περιλάβει η κυβέρνηση μέσα σε κάποιο από τα επόμενα διατάγματα ένα άρθρο που να αναθεωρεί τη δυνατότητα άσκησης διώξεων σε βάρος των διευθυντών σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα της Covid σε κάποιο ίδρυμα».

«Αν οι διευθυντές των σχολείων έχουν θέσει σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν πρέπει να τους κατηγορήσουμε για οτιδήποτε», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες, κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα οφείλει να διαθέτει μια αίθουσα που να επιτρέπει να απομονώνονται αμέσως τα ύποπτα κρούσματα, όμως ο διευθυντής δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για το ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου του. «Η απόφαση έγκειται» στις τοπικές υγειονομικές αρχές, διευκρινίζει ο Τζανέλι.

Ενόψει τις επιστροφής στις τάξεις, όλα τα σχολεία οφείλουν να εξασφαλίσουν την τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των μαθητών, όμως «αν δεν μας παραδώσουν ατομικά θρανία, είναι προφανές πως η αποστασιοποίηση δεν μπορεί να εξαφαλισθεί». Ωστόσο η παράδοση αυτών των θρανίων πρόκειται να παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο, κάτι που θα υποχρεώσει τους μαθητές να φορούν μάσκα όλη την ημέρα.

«Εντάξει η προετοιμασία των τάξεων με τρόπο που οι μαθητές να κάθονται σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο, όμως το να καταφέρεις να φορούν τη μάσκα όλη την ημέρα… Είναι ήδη δύσκολο για μας, φανταστείτε για τους πιο μικρούς!», υπογραμμίζει ο Τζανέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ