«Διπλά εισιτήρια» για τον τελικό δίνει ο δήμος Λονδίνου στους εμβολιασμένους

Η ανακοίνωση του Σαντίκ Χαν θα κάνει πολλούς ανθρώπους στο Λονδίνο ευτυχισμένους…

Ο δήμαρχος της αγγλικής πρωτεύουσας δήλωσε σήμερα ότι η κλήρωση για όσους εμβολιάστηκαν εναντίον της Covid-19 μπορεί να προσφέρει δύο θέσεις για τον τελικό του Euro 2020, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ.

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Λονδρέζους να εμβολιαστούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Σήμερα ανακοίνωσα ένα κίνητρο για τους νέους του Λονδίνου, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο».

«Εάν ως την Πέμπτη πάνε σε ένα εμβολιαστικό κέντρο για να λάβουν το εμβόλιο, εάν κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, συμμετέχουν σε κλήρωση», εξήγησε, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει αύξηση των μολύνσεων που συνδέονται με την παραλλαγή «Δέλτα» της Covid-19.

Το κλειδί αυτής της «λαχειοφόρου αγοράς» θα είναι δύο εισιτήρια για τον τελικό και άλλα 50 «διπλά εισιτήρια» για παρακολούθηση του αγώνα από τη «ζώνη οπαδών» (fan zone), που βρίσκεται στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας.

Άτομα που έχουν εμβολιαστεί νωρίτερα θα μπορούν επίσης να εγγραφούν μέσω διαδικτύου από την Τετάρτη, ενώ όσοι δημοσιεύουν ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν ότι εμβολιάζονται, θα διπλασιάσουν τις πιθανότητές τους.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για μια ζωή», δήλωσε ο Χαν, ο οποίος ελπίζει ότι «όσο το δυνατόν περισσότεροι Λονδρέζοι θα επωφεληθούν από αυτό το κίνητρο» για να λάβουν ένα εμβόλιο, «που αλλάζει το παιχνίδι».