ΔΝΤ: Λιγοστεύει ο χρόνος για το ελληνικό πρόγραμμα-Προσεχώς η δική του ανάλυση (video)

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος και γίνονται οι σχετικές διαβουλεύσεις στο Washington Group στο Παρίσι, ταυτόχρονα με το Euroworking Group, παρουσία του Πολ Τόμσεν.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε πως ο χρόνος του Ταμείου για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα πια τελειώνει, αλλά οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται, συμπλήρωσε.
Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα είπε ότι είναι η έκθεση του Ταμείου στη βάση του άρθρου 4 τις επόμενες εβδομάδες στην οποία θα περιλαμβάνεται και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η οποία και θα είναι ξεχωριστή από αυτή των Ευρωπαίων.

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επομενες εβδομαδες την δικη του ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA)στο πλαίσιο του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία κ δεν θα συμμετάσχει στην κοινή ανάλυση των ευρωπαίων, σύμφωνα με εκπρόσωπο ΔΝΤ
— Lena Argiri (@lenaargiri) June 7, 2018

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, τόνισε πως ακόμα και υπό το σενάριο το Ταμείο δεν θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, θα συνεχίσει να εμπλέκεται, στο πλαίσιο της μετα-προγραμματικής παρακολούθησης, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που ήταν σε πρόγραμμα.
Στις 21 Ιουνίου η Κριστίν Λαγκάρντ θα βρίσκεται στο Eurogoup και όπως λένε από το Ταμείο, αυτό δεν θα πρέπει να συνδέεται με ανακοίνωση καθώς η ίδια αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών την έθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ευρωζώνης.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ανταπόκριση: Λένα Αργύρηwww.ert.gr

2018-06-07 20:15:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ