ΔΝΤ, μεταναστευτικό τροφοδοτούν το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα συνέχισαν το ράλι την Παρασκευή με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν σημαντική αποκλιμάκωση στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, της αναβάθμισης της χώρας από τον S&P και κυρίως της σημερινής τοποθέτησης του ΔΝΤ ότι το χρέος είναι σε βιώσιμη τροχιά μεσοπρόθεσμα. Τα ελληνικά ομόλογα επωφελήθηκαν επίσης από το θετικό αντίκτυπο που είχε στα υπόλοιπα χρεόγραφα της ευρωπεριφέρειας, π.χ. Ιταλίας, η συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
H πτώση των ελληνικών αποδόσεων διευκολύνει την αναμενόμενη νέα έξοδο της χώρας στις αγορές για την ενίσχυση του αποθέματος ρευστότητας.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρισκόταν στο 3,95% το απόγευμα της Παρασκευής από 4,6% μόλις δυο εβδομάδες πριν. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ήταν κοντά στο 3,11% από 3,85% στα μέσα Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι η βρετανική τράπεζα HSBC πρότεινε στους πελάτες της την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας, τονίζοντας ότι όλες οι εκδόσεις ομολόγων με λήξεις με μικρότερες των 10 ετών είναι ελκυστικές παρότι είναι ακριβότερα (premium) σε σχέση με την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας.
υπενθυμίζεται ότι ο οίκος S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε «Β+» από «Β» μετά την απόφαση του Eurogroup για την διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας την 21η Ιουνίου. Το Eurogroup ουσιαστικά μετέθεσε τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων για 110 δισ. ευρώ περίπου-τα δάνεια του EFSF (2ο πρόγραμμα) συν τους αναβαλλόμενους τόκους της περιόδου 2013-2022 για το 2033.
Η HSBC επισημαίνει ότι το απόθεμα ρευστότητας της χώρας αρκεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για 22 μήνες. www.ert.gr

2018-06-29 16:33:43

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ