Δύο αγωνιστικές και 70.000 πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον Παναθηναϊκό… Το δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λίγκας επέβαλε στους «πράσινους» ποινή έδρας (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Η ποινή επιβλήθηκε μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ για γεγονότα που έλαβαν χώρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και δεν είχαν αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, στον αγώνα με τον Ιωνικό.

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε το σύλλογο για βιαιοπραγίες οπαδών του εις βάρος αστυνομικών (κι ενός σεκιούριτι) στον εν γένει χώρο του γηπέδου, όπως προέκυψε από το οπτικοακουστικό υλικό που ζήτησε και προμηθεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών παίζοντας σε άδειο γήπεδο με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 8ης και 9ης αγωνιστικής αντίστοιχα.

Η απόφαση:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.”: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

B/ ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ».