Δ.Αβραμόπουλος: Όχι σε ένα Γκουαντάναμο για πρόσφυγες

«Το ζήτημα δεν είναι η διαμόρφωση φυλακών όπως στο Γκουαντάναμο», τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην Osnabrücker Zeitung, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση κέντρων υποδοχής (hot spots) σε τρίτα κράτη εκτός ΕΕ.
«Τα κέντρα θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε προειδοποιήσεις για την ανάγκη μίας συμφωνίας στο θέμα της διαμάχης γύρω από την προσφυγική πολιτική, λέγοντας ότι «αν δεν το κατορθώσουμε, επαπειλείται η εκδήλωση υποτροπής».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπερασπίστηκε την Καγκελάριο Mέρκελ έναντι των επικριτών της, λέγοντας ότι το 2015 η Γερμανίδα ηγέτης «έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε: Επέδειξε αλληλεγγύη, αντέδρασε ευθυγραμμισμένη με τις συμφωνίες μας σχετικά με τον ανθρωπισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια – και το ίδιο έκαναν και πολλοί Γερμανοί πολίτες που βοήθησαν τους νεοφερμένους».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Το προσφυγικό στην κορυφή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (video)www.ert.gr

2018-06-28 14:04:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ