Δ. Κουτσούμπας: Να ψηφιστεί η τροπολογία του ΚΚΕ για να μη μειωθούν οι συντάξεις

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, όπου ολοκληρώνει την περιοδεία του, στο πλαίσιο του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η μόνη λύση για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, είναι να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για να μην υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις».
Ο κ. Κουτσούμπας βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.
«Το βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των δήμων στην Ελλάδα είναι η λειψή κρατική χρηματοδότηση», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Δ. Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου.
“Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η περιοχή, κυρίως για μεγάλα έργα που είναι σε εκκρεμότητα, που αφορούν τόσο τη διαχείριση του νερού, το φράγμα, την ύδρευση του κάμπου, τους οδικούς άξονες που πρέπει να γίνουν, γιατί είναι πραγματικά σκέτη λαιμητόμος η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου και βεβαίως όλα τα προβλήματα που αφορούν και την αγροτική παραγωγή, είτε τη βιομηχανία, αλλά και τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας, στον τομέα της εκπαίδευσης.
Μια σειρά, δηλαδή, αιτήματα και στόχους, που έχει θέσει ο Δήμος, οι οποίοι αυτοί στόχοι συναντάνε το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι, όλοι σχεδόν οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, που έχει να κάνει με τη λειψή κρατική χρηματοδότηση. Ότι γενικώς υπάρχουν καβούρια στις τσέπες των υπουργείων και δεν εκχωρούν, την ίδια στιγμή που εκχωρούν μεγάλες αρμοδιότητες στους Δήμους για να τους αναγκάζουν τελικά να τις παίρνουν πάλι από τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος ζει μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, πολλά χρόνια τώρα και με άλυτα πάρα πολλά τα προβλήματά του.», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Νίκο Καραπάνο. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιηγήθηκε σε τμήμα του παλιού εργοστασίου του 19ου αιώνα, όπου φυλάσσονται δρύινα βαρέλια της παλαιωμένης διάσημης Μαυροδάφνης, από εκείνη την εποχή. Επίσης περιηγήθηκε, στο σπίτι του Γκούσταβ Κλάους, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου φαίνεται ανάγλυφα, μέσα από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας, ότι οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής είχαν εδραιωθεί από τότε στη χώρα μας.www.ert.gr

2018-07-07 11:56:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ