Είσοδος στην ανερχόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης για την Globalsat

Η Globalsat ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ηλεκτροκίνησης με σκοπό να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της και να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις.

Η επέκταση στην συγκεκριμένη δραστηριότητα θα γίνει μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Blink Europe, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Blink Charging είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα προσφέρει συνδεσιμότητα με τη Blink International, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink και ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα. Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται μέσω της Blink Charging Europe, μια κοινοπραξία μεταξύ του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου Eunice Energy Group (EEG), και της Αμερικανικής Blink Charging. Με αφετηρία την Ελλάδα, η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

H Globalsat συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, μέσω του εξειδικευμένου τμήματος εταιρικών πελατών της. Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στο άνοιγμα της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών τους και των επιχειρήσεων στην ηλεκτροκίνηση και στη διαθεσιμότητα σημείων επαναφόρτισης όπου και όποτε τα χρειάζονται. 

Το 2020 εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα έτος ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση. Με τα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων που έχουν θεσπιστεί, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν δυναμικά σε αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά επαναφορτιζόμενα οχήματα, με τα διαθέσιμα μοντέλα στην Ευρώπη να αγγίζουν τα 175 εντός του 2020, ενώ αναμένεται να υπερβαίνουν τα 330 το 2025 (Πηγή IHS Markit). Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 20 νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας το τρέχον έτος. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μια σαφή απάντηση στις οικολογικές ανησυχίες των πολιτών αλλά και στην ανάγκη για ευέλικτη μετακίνηση με περιορισμένο κόστος χρήσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ