Εικόνες από τις διαδηλώσεις γυναικών ενάντια στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών – Έχει κατηγορηθεί για βιασμό

Την παραίτηση του νέου υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησαν φεμινιστικές οργανώσεις. Γυναίκες κρατώντας λευκά λουλούδια διαδήλωσαν κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου υπουργού καθώς στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό.

Πολλές κινητοποιήσεις σημάδεψαν την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού και την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε ένα αστυνομικό τμήμα του Παρισιού.

Πρόκειται για το αστυνομικό τμήμα που εργαζόταν ένας από τους δύο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν το 2016, σε μια επίθεση από έναν υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Η πρώτη διαδήλωση έγινε το πρωί, όταν περίπου 20 γυναίκες προσπάθησαν να πλησιάσουν στο φράχτη του υπουργείου αλλά τις σταμάτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Φωνάζοντας «Νταρμανέν παραιτήσου» και «Νταρμανέν βιαστή», κρατούσαν πλακάτ με τα οποία εξέφραζαν την οργή τους.

Το απόγευμα, έξω από το προεδρικό μέγαρο όπου ήταν σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ζαν Καστέξ, τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen κατάφεραν να πλησιάσουν, αλλά τις απομάκρυναν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, έξω από την Εκκλησία της Μαγδαληνής, 50 ακτιβίστριες της συλλογικότητας #Noustoutes («Όλες εμείς»), ντυμένες στα μαύρα, «έθαψαν» συμβολικά την ισότητα ανδρών και γυναικών.

Οι γυναίκες άφησαν άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα σε ένα φέρετρο, πάνω από το οποίο υψωνόταν ένας μεγάλος μαύρος αετός που έφερε το όνομα του νέου υπουργού.

«Η κουλτούρα του βιασμού προχωρά», φώναζαν, παραπέμποντας με το σύνθημα αυτό στο όνομα του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Νταρμανέν καταγγέλθηκε στις αρχές του 2018 από δύο γυναίκες: η μία τον κατηγόρησε για βιασμό και η δεύτερη ότι εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη θέση στην οποία βρισκόταν. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Η έρευνα συνεχίζεται για την πρώτη υπόθεση αλλά μπήκε στο αρχείο για τη δεύτερη.

Ο νέος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε σήμερα ότι στον Νταρμανέν θα πρέπει να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ