ΕΙΝΑΠ: Δίκαιο το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Υπέρ της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στο Βασίλη Δημάκη τάχθηκε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για ελεύθερη παρακολούθηση των μαθημάτων του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι φοιτητής.
Ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16/03/18 και σε απεργία δίψας τα τελευταία 24ωρα. Το απολύτως δίκαιο και νόμιμο αίτημά του έχει λάβει διαδοχικές απορριπτικές απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι πληροί όλες ανεξαιρέτως τις νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει αποδεκτό».
Συνεχίζοντας η ΕΙΝΑΠ, τονίζει πως: «Η συγκεκριμένη στάση των κρατικών αρχών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε απλά αποτέλεσμα της δυστροπίας κάποιου δικαστικού λειτουργού. Αποτελεί ακόμα μία έκφραση της αυταρχικής θωράκισης του κράτους.
Δεν εκπλησσόμαστε, είναι επόμενο. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η αποθάρρυνση των πολιτών από το να εγείρουν οποιαδήποτε αντίσταση στην αδικία και η καλλιέργεια της ιδέας της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής, βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, διευκολύνοντας μία διαρκώς κλιμακούμενη αυταρχικοποίηση και αυθαιρεσία της δικαστικής λειτουργίας.
Οι υποθέσεις της Ηριάννας, του Τάσου Θεοφίλου, των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, το αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς Σταύρο Κοντονή, Κώστα Γαβρόγλου και Ευτύχη Φυτράκη, και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να σταματήσουν να αποποιούνται τις ευθύνες τους.
Απαιτούμε την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Β. Δημάκη, όπως επίσης και τον τερματισμό της παρακώλυσης της άσκησης των δικαιωμάτων όλων των κρατούμενων της χώρας. Κανένα δικαίωμα και καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμα!».
Eπίσκεψη στις φυλακές
Με επόμενη ανακοίνωση της EINAΠ, που την υπογράφουν οι γιατροί Όλγα Κοσμοπούλουκαι Δέσποινα Τοσονίδου, γίνεται γνωστό ότι: «Σήμερα, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, επισκεφθήκαμε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Του μεταφέραμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη υποστήριξή μας όσον αφορά την ικανοποίηση του αιτήματός του να παρακολουθήσει σπουδές στην Πανεπιστημιακή Σχολή που πέτυχε.
Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η φυσική κατάσταση του κ. Δημάκη είναι τραγική. Έχει χάσει περίπου το 20% του σωματικού του βάρους, ενώ δεν έχει πιεί νερό για πάνω από πέντε ημέρες.
Δεδομένου ότι μας δήλωσε ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας έως θανάτου, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αιφνίδιο θάνατο ή βλάβη ζωτικών οργάνων (κυρίως νεφρών), καλούμε τους αρμόδιους παράγοντες (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαστική εξουσία), να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι θα χρεωθούν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας.www.ert.gr

2018-04-13 10:41:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ