Εκδήλωση για το μεταναστευτικό, τις εκτρώσεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών από 22 χριστιανικά σωματεία

Εκδήλωση για το δημογραφικό πρόβλημα, για το μεταναστευτικό και για την επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό των 22 Χριστιανικών Σωματείων της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, από την καρδιά της μίας και ελληνικής Μακεδονίας, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα τις ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας ερήμην της βούλησης του κυριάρχου ελληνικού λαού.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση περιφρόνησε σκαιότατα την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια διετράνωσαν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» καθώς και οποιουδήποτε παράγωγού του στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Ιστορία τριών χιλιάδων (3.000) και πλέον ετών «ξεπουλήθηκε» χωρίς ντροπή και μάλιστα από θεσμούς και πρόσωπα που είναι ταγμένα βάσει του ελληνικού Συντάγματος να την φυλάττουν και να την προασπίζονται! Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση, ενώ οι προκλήσεις και η καταπάτηση των όρων και αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας από την πλευρά του γειτονικού κράτους είναι καθημερινές, παραμένει αδρανής και δεν αξιοποιεί τα διπλωματικά όπλα που έχει στη διάθεσή της, για να καταγγείλει τη συμφωνίας, μια συμφωνία, μάλιστα, την οποία προεκλογικά χαρακτήριζε ως επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Στο φλέγον ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, που κατακλύζουν την πατρίδα μας και έχουν δημιουργήσει ήδη συνθήκες ασφυξίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βλέπουμε, αντί να γίνεται προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας, να επιχειρείται μεταφορά του προβλήματος και στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να υπολογίζουν οι θιασώτες αυτών των λύσεων τους κινδύνους για την κοινωνική και εθνική συνοχή από την ανεξέλεγκτη, και χωρίς σχέδιο και προοπτική, αντιμετώπιση του θέματος της παράνομης μετανάστευσης.
Στο επίσης φλέγον δημογραφικό ζήτημα φρονούμε ότι έφτασε η ώρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, δημιουργώντας τις συνθήκες, πρώτον για παραμονή των νέων μας στον τόπο μας, ώστε να αγωνισθούν για την προκοπή της πατρίδας, και δεύτερον για αύξηση των γεννήσεων των Ελλήνων, γιατί χωρίς αυτές το μέλλον της πατρίδας προβλέπεται ζοφερό, καθώς ο κίνδυνος για πληθυσμιακή, θρησκευτική και πολιτισμική αλλοίωση του πληθυσμού προβάλλει πιο υπαρκτός από ποτέ. Αντ’ αυτού προβάλλονται ως κυρίαρχες, απόψεις περί επικράτησης ενός μοντέλου πολυπολιτισμικότητας ως σχεδιασμού για το μέλλον της Ελλάδας.
Για όλα τα παραπάνω ο ελληνικός λαός ούτε ρωτήθηκε ούτε συμφώνησε ποτέ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρ. πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους με θέμα: «Μακεδονικαί αναμνήσεις και νοσταλγίαι».

κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ με θέμα: «Γεωπολιτικές δυναμικές στη Ν.Α. Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση».

κ. Γεώργιος Ρωμανός, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η “Συμφωνία Πρεσπών”. Το δημοψήφισμα ενεργό».

κ. Δήμος Θανάσουλας, νομικός με θέμα: «Υπέρ του Λαού και του Έθνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ