Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει το καράτε

0
22

Την πιθανότητα επιστροφής του καράτε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα “Παρίσι 2024”, απέκλεισε κατηγορηματικά ο αθλητικός διευθυντής της ΔΟΕ, Κιτ ΜακΚόνελ.

Με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισήμανε: “Η πόρτα είναι ουσιαστικά κλειστή για το καράτε”, είπε και πρόσθεσε “υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί μια ισορροπία, μεταξύ των παραδοσιακών αθλημάτων και αυτών που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.”

Πρόσφατα ο Γάλλος Ολυμπιονίκης, Στίβεν Ντα Κόστα και η υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, ζήτησαν να επανέλθει το καράτε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν σε τρία χρόνια στην “Πόλη του Φωτός”. 

Παράλληλα, ο Ντα Κόστα αναφέρθηκε και στις απόψεις για την ένταξη νέων αθλημάτων, με αντικείμενο το κέρδος: “Αυτές οι δικαιολογίες με εκνευρίζουν λίγο. Απομακρυνόμαστε εντελώς από τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, μιλάμε για χρήματα, κοινό, δεν μιλάμε πλέον για αθλητισμό».

Η απάντηση του ΜακΚόνελ ήταν άμεση: «Εάν οι εκτιμήσεις ήταν καθαρά οικονομικές, θα επιλέγαμε αθλήματα ικανά να γεμίσουν γήπεδα με 80.000 θέσεις. 

Ορισμένα παραδοσιακά αθλήματα, όπως ο στίβος, η γυμναστική ή η κολύμβηση εξακολουθούν να είναι δημοφιλή. 

Τα τέσσερα αθλήματα που επιλέχθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 φέρνουν μια πραγματική ισορροπία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.”