ΕΚΤ: Πρόωρη η συζήτηση για τη δημιουργία ευρωπαϊκής bad bank

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, τόνισε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής bad bank, στην οποία θα μεταφέρονταν κόκκινα δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Ο Λουίς ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, λίγες ημέρες νωρίτερα, στην Ισπανική εφημερίδα ABC, εκτιμώντας, πάντως, ότι η κερδοφορία των περιφερειακών τραπεζών θα επηρεαστεί περαιτέρω από την υγειονομική κρίση.

Το πρακτορείο Reuters έχει μεταδώσει ότι αξιωματούχοι της ΕΚΤ ετοιμάζουν σχέδιο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, ύψους εκατοντάδων δισ. ευρώ, που έχει προκύψει από την κρίση του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε να είναι εγγυητής για την bad bank.

Για το ζήτημα της Μπούντεσμπανκ, ο Λουίς ντε Γκίντος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς για την επίλυση της διαφοράς με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο βασικό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.

Πηγές: Bloomberg, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ