Ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ

Την πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκες τους παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

«Η κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και κατά τον βέλτιστο τρόπο, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά και ταμειακά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στις φάσεις της επανεκκίνησης και της προοδευτικής ανάκαμψης της οικονομίας, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την πανδημία.

Υπενθύμισε ότι χάρη στον επιπλέον ταμειακό χώρο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση προχώρησε στη διεύρυνση της χρηματοδότησης του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, στην αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, καθώς και στη ρύθμιση των αναστολών που χορηγήθηκαν για φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στην κρίση. Επίσης επανέφερε την έκπτωση 2% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

«Σήμερα, αξιοποιούμε τον πρόσθετο αυτό χώρο, για να κάνουμε πράξη άλλη μία κυβερνητική πρωτοβουλία. Πρωτοβουλία με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς αφορά την ενίσχυση ενός τομέα με πολύπλευρη και σημαντική προσφορά: του ερασιτεχνικού αθλητισμού» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ