Ενημέρωση κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά«4.007 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, 195 οι νεκροί»
«Ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια- γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Εισαγόμενα είναι τα 295 κρούσματα εκ των οποίων τα 225 είναι από τα Βαλκάνια »
«Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Επιβάλλαμε πρόσθετους κανόνες και κλείσαμε τα σύνορα όπου χρειάστηκε»
«Από την 1η μέχρι και την 19η Ιουλίου 918.032 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας. Έχει υποβληθεί σε έλεγχο το 13,9 % όσων έχουν περάσει τα σύνορα. 53 εισερχόμενα κρούσματα είναι ακόμα ενεργά, 35 είναι μη ενεργά. Από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τις ΗΠΑ τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα»
«Έχουμε αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων λόγω των επισκεπτών, αλλά ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων είναι χαμηλός»
«Χώρες που χαλάρωσαν το πλήρωσαν ακριβά. Πρέπει να τηρούνται αυτά που έχουμε διασφαλίσει»
«Έμφαση σε 2 σημεία: τήρηση των κανόνων και μέτρων υγιεινής και αποφυγή των συναθροίσεων». «Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις, όπως οι οπαδικές. Ο ιός δεν έχει ιδεολογικές αναφορές ούτε αφήνει περιθώριο σε οπαδικά συναισθήματα. Η ατομική ευθύνη επιβάλλει άρνηση συμμετοχής σε καταστάσεις συνωστισμού»
«Προχωράμε σε μαζικούς ελέγχους. 1-19 Ιουλίου έγιναν 7.379 έλεγχοι στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα και διακοπές λειτουργίας. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά για να διασφαλίσουμε την τήρηση των μέτρων»
«Στις διακοπές χαλαρώνουνε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την τήρηση των μέτρων»
«Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την υπεύθυνη στάση των πολιτών»
«Η Ελλάδα είναι γενικά μια ασφαλής χώρα και είναι στο χέρι μας να παραμείνει έτσι. Είναι ο μόνος τρόπος να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, την οικονομία μας, να παραμείνουμε ασφαλείς, να συνεχίσουμε να δίνουμε το δικό μας παράδειγμα, να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί και ασφαλείς»
Ενημέρωση κάθε Τρίτη, στη 1:00 μμ
Όπως έχει γίνει γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα: «Από την Τρίτη 21 Ιουλίου, και κάθε Τρίτη, στη 1:00 το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ενημερώνει τους αρμόδιους συντάκτες για όλες τις εξελίξεις στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ