ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις έως και 22% λόγω νέων αντικειμενικών αξιών

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, μετά την ολιγοήμερη καθυστέρηση που προκάλεσαν δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 16 περιοχές της Αττικής, της Τήνου και των Δελφών.

Συγκεκριμένα, στη Β΄ ζώνη του Ψυχικού και της Φιλοθέης, η αντικειμενική αξία πέφτει στις 3.100 ευρώ από 3.750 ευρώ και στην ΣΤ’ ζώνη της Τήνου, μειώνεται στις 950 ευρώ από 1.250 ευρώ.

Αντίθετα, στην ζώνη ΚΕ’ του 1ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων η αντικειμενική αξία αυξάνεται στις 3.250 ευρώ από 3.050 και στην ζώνη Ε’ της Κηφισιάς αυξάνεται στις 2.000 ευρώ από 1.900 ευρώ

Οι μεταβολές αυτές επιφέρουν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ των συγκεκριμένων περιοχών. Για παράδειγμα στην Τήνο ο φόρος θα υπολογιστεί με 2,9 € / τ.μ αντί για 3,7 €/τ.μ (μείωση -22%), στην Φιλοθέη (Α’ Ζώνη) με 9,5 € / τ.μ, από 11,1 €/τ.μ. (μείωση -15%) και στο Ψυχικό (Στ’ Ζώνη) με 7,6 € / τ.μ από 9,2 €/τ.μ. (μείωση -18%).

Την ίδια ώρα, μηδενικά εκκαθαριστικά θα λάβουν οι μόνιμοι κάτοικοι 28 μικρών νησιών της χώρας, στα οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, θα ισχύσουν και φέτος οι περσινές μειώσεις. Μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν επίσης όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ