Ενόχληση Άγκυρας για απόφαση ΣτΕ-Κουβέλης: Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (video)


Νέα ένταση επιχειρεί να πυροδοτήσει η Άγκυρα. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, προκάλεσε την ενόχληση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εγκάλεσε την ελληνική πλευρά, ότι «προστατεύει πραξικοπηματίες» και υποστήριξε ότι «θα απελευθερωθούν τις προσεχείς ημέρες και οι άλλοι επτά». «Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
«Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας. Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τους εχθρούς της Τουρκίας, λέει ο Γιλντιρίμ (video)

«Πιστεύουμε πως η Ελλάδα πρέπει να θεωρεί τους εχθρούς μας και δικούς της εχθρούς. Πιστεύουμε πως έτσι πρέπει να πράττει. Επομένως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, μέλη της οργάνωσης FETO, που είχαν ενεργό μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας, να προστατεύονται με οποιοδήποτε τρόπο και να τους ανοίγονται οι πόρτες» επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ερωτηθείς εάν η Άγκυρα, επιχειρεί να προωθήσει ένα σενάριο ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι για την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα και πρόσθεσε ότι «εφήρμοσε το Εθνικό μας Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αποφάνθηκε για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε αυτούς που το ζήτησαν , επομένως δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο».
Στη συνεχιζόμενη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Έχει καταγγελθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απαράδεκτη η κράτηση. Οι ελπίδες μας για άμεση απελευθέρωση στηρίζονται στο ότι η Τουρκία χάνει και δεν κερδίζει από τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης και χάνει εκεί που την πονάει στο επίπεδο της οικονομίας» ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκηςwww.ert.gr

2018-04-20 20:06:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ