Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης (video)

Με αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, σκοπεύει να αντισταθμίσει η κυβέρνηση τη συνεχιζόμενη άνοδο στην τιμή του πετρελαίου. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου.

Εν αναμονή της σχετικής υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να αυξήσει για φέτος το βοήθημα ώστε να αντισταθμιστεί η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα νοικοκυριά θα ενισχυθούν με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για την θέρμανση πέρα από το κονδύλι των 60 εκατ. ευρω που προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν από το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 12,5 λεπτά για λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζεται. Το ύψους του συνολικού ποσού θα διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Γεωγραφική Κλιματική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η Κύρια κατοικία του. Η πληρωμή του θα γίνει σε δύο φάσεις μία τον Ιανουάριο και μία τον Ιούνιο του 2019».
Ο πρόεδρο του ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου είπε ότι είναι θετικό το ότι αυξάνεται το επίδομα. Θα ενισχυθούν περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Μεγαλύτερη εφέτος η ενίσχυση στις περιοχές που κάνει πολύ κρύο.
Στη Βουλή ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας είπε μεταξύ άλλων ότι τουλάχιστον να διπλασιαστεί το επίδομα θέρμανσης. Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε το προηγούμενο επίδομα στα 210 εκ, ευρώ και η παρούσα κυβ. το πήγε στα 60 εκ. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι ο πρϋπολογισμός σφραγίζει το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης. Ευτυχώς αυτός ο κύκλος κλείνει και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος υπευθυνότητας και ανόρθωσης.
Με τα τωρινά δεδομένα το κόστος για χίλια λίτρα πετρέλαιο είναι στα 1.150 ευρώ από 960 ευρω πέρυσι. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της αγοράς πετρελαιοειδών βλέπουν αποκλιμάκωση των τιμών για το επόμενο διάστημα λόγω και της σταδιακής υποχώρησης των διεθνών τιμών.
Όσο για την κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα, τα τελευταία χρόνια μειώθηκε κατά 40% σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέληwww.ert.gr

2018-10-17 21:03:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ