Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς αντιγριπικά εμβόλια έμειναν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αφού μέσα σε λίγες μέρες, εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα των 65.000 εμβολίων.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης, δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία αφού μέχρι τέλη του μηνός αναμένονται τα επόμενα 75.000 εμβόλια.

«Από τον συνεταιρισμό έχουν παραγγελθεί περίπου 140.000 εμβόλια και ακόμη 140.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται το σύνολό τους», σημείωσε ο κ. Ευγενίδης.

Επισήμως ο αντιγριπικός εμβολιασμός άρχισε την 1η Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη «όποιος συμπολίτης μας δεν μπορέσει να κάνει εγκαίρως το εμβόλιο, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Η προστασία αρχίζει μετά από 10-15 ημέρες. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνει το εμβόλιο της γρίπης».

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-2020) παρέχει προφύλαξη έναντι και του ιού της πανδημίας Α (Η1Ν1) που εμφανίστηκε το 2009.

Όσον αφορά το κόστος του, η λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ