Εξετάζεται η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca και στους κάτω των 60 ετών

0
32

Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο – βάσει των αποτελεσμάτων νέων ερευνών – να επεκτείνουν τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορωνοϊού και σε πολίτες ηλικίας μικρότερης των 60 ετών, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τής όλης εκστρατείας είναι ο όσο γίνεται ταχύτερος εμβολιασμός του πληθυσμού, με χρήση όλων των εμβολίων που οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους.

Το τελευταίο 48ωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 5.948 και 256 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 9.148, με 144 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.872 διαγνωστικά τεστ, το 4,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 34 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 50 περισσότεροι ασθενείς. Η αύξηση αυτή όμως, μπορεί να οφείλεται και στην αργία της Πρωτομαγιάς, διότι ενδέχεται να μη μπόρεσαν όλοι οι θεραπευμένοι ασθενείς να πάρουν εξιτήριο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας (959) με πρωτεύουσα την Νάπολη, ενώ ακολουθούν η Σικελία (734) και το Λάτιο (661) με κύρια πόλη την Ρώμη.

Πηγή: ΑΜΠΕ