Εξεταστική για την υγεία: Έρχονται διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην εισαγγελία Διαφθοράς βρίσκεται ήδη το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης που αφορά στα πεπραγμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η κ. Παπασπύρου ενημέρωσε το κλιμάκιο βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής που την επισκέφθηκε χθες, ότι έχει ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το σχετικό πόρισμά της, ενώ αναμένεται και συμπληρωματικό πόρισμα την ερχόμενη Πέμπτη.
Η εκτίμηση της επιθεωρήτριας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως δήλωσε κ. Μπαλωμενάκης, οι σχετικές έρευνες αφορούν στις τραπεζικές αλλά και εξωτραπεζικές οικονομικές συναλλαγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ανέφερε ότι έχουν κατασχεθεί οι επίμαχες εντολές ενώ οι συναλλαγές που κρίθηκαν ύποπτες διασταυρώθηκαν με εικονικά τιμολόγια.
Αποκάλυψε ακόμη ότι η Γενική Επιθεωρήτρια έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι «εξαφάνισαν» πολλά επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιπλέον διέγραψαν ακόμη και ηλεκτρονικά αρχεία για να μην διαπιστωθούν οι παρανομίες. Όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη θα εντοπιστούν.
Ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε ότι το σύνολο του πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης θα έχει φτάσει στην Εξεταστική μέχρι τις 15 Μαΐου.
Ο κ. Μπαλωμενάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη δυσαρέσκεια των επιθεωρητών από συμπεριφορές των εμπλεκόμενων και του περιβάλλοντός τους. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν καταγγελίες για εκφοβιστικές επιθέσεις κατά των ελεγκτών. Κάλεσε, μάλιστα, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.
Πηγή:ΕΡΤ/Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-04-26 18:02:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ