Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Με εντάσεις και βολικές αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόλις διαπίστωσαν πως οι εργασίες της εξεταστικής δεν θα συνεχιστούν με την κλήση νέων μαρτύρων, αποχώρησαν μαζικά. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλ. Λύση, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Σπαρτιάτες έριξαν πρόωρα την αυλαία των εργασιών, χωρίς να μπουν καν στη διαδικασία να εξετάσουν τον τελευταίο μάρτυρα, Θάνο Πλεύρη.Δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε τη δικογραφία», είπε ο Δ. Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μη νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Ένταση για το έγγραφο της Εισαγγελίας
Νωρίτερα, πάντως, υπήρξε μεγάλη ένταση στην επιτροπή που οδήγησε και σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. Αφορμή ήταν η απόφαση του Β. Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει έγγραφο της Εισαγγελίας Λάρισας για το αίτημα αποστολής της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τα Τέμπη στην εξεταστική. Αμέσως προκλήθηκε ένταση καθώς ο πρόεδρος της εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατήγγειλε τον συνάδελφό του πως κινείται αντιθεσμικά, καθώς δεν ενημέρωσε το προεδρείο για τις μη προβλεπόμενες πρωτοβουλίες του.