Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 35 πόλεις περιφέρειας έως το 2023 (video)

0
71

Σε 35 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου την επόμενη πενταετία. Τα έργα, που αρχίζουν το καλοκαίρι, θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και την τόνωση των τοπικών οικονομικών, ενώ το 50% της χρηματοδότησης θα καλυφθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.
iframe src=»
Πρόσβαση στο φυσικό αέριο αποκτούν έως το 2023 συνολικά 35 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Το αναπτυξιακό πλάνο της Δημόσιας επιχείρησης δικτύων αερίου θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Η πρώτη περιλαμβάνει τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και Στερεάς Ελλάδας – 1.130 χλμ συνολικά οι επεκτάσεις του δικτύου και 30.800 οι συνδέσεις σε Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Λαμία, Καρπενήσι, Άμφισσα, Λιβαδειά, Θήβα, Χαλκίδα.
Σε δεύτερο χρόνο θα τρέξει η αεριοδότηση σε Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Πελοπόννησο – 4.850 χλμ. δικτύου για 15.000 συνδέσεις σε συνολικά 17 πόλεις.

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου υλοποιεί ήδη πιλοτικά προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες που επιθυμούν να συνδεθούν στο φυσικό αέριο, ενεργοποιώντας την τροφοδοσία των υφιστάμενων δικτύων διανομής σε Λαμία και Χαλκίδα. Οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας.
Ρεπορτάζ: Χρ. Παπασταύρου
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2019-01-23 22:09:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ