Επίθεση Γεννηματά σε κυβέρνηση και ΝΔ στην ΚΠΕ του ΚΙΝ.ΑΛ. (video)

«Θέλουμε λύση στο ονοματολογικό, όχι όμως οποιαδήποτε λύση» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας νωρίτερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας έμφαση στην αυτόνομη πορεία του φορέα.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι σπάμε το δίπολο, γι αυτό ανησυχούν και μάς χτυπούν. Η κυβέρνηση έφερε το τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά, είπε ακόμη η επικεφαλής του Κινήματος της Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές, έκανε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του Γ΄μνημονίου πολύ βαριά «κληρονομιά» για τη χώρα. «Ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Από την άλλη επέκρινε έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση πως αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει τη λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας. «Ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δυο χρόνια κάθε μέρα εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου λέει «ραντεβού το φθινόπωρο». Με λίγα λόγια λέει στον πρωθυπουργό ολοκλήρωσε το καταστροφικό σου έργο, για να κυβερνήσω μετά εγώ», παρατήρησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην κριτική της, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης από μεταρρυθμιστής, όπως προσπάθησε να εμφανιστεί στην αρχή, έγινε ο κλασσικός εκφραστής της νέας δεξιάς στην Ελλάδα.
Από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή και ότι θα πετύχουμε με ξεκάθαρες προτάσεις και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν συμφωνεί στο εδώ και τώρα εκλογές. «Η αφωνία της ΝΔ και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα» και ο στόχος να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι χρειαζόμαστε ενιαίο φορέα χωρίς ετεροπροσδιορισμούς.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε με την έγκριση της εισήγησης που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά.
Παράλληλα με τη διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή, οι γραμματείς των τομέων του κόμματος είχαν σύσκεψη με τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρόποι πληρέστερης και αποτελεσματικότερης επικοινωνίας για τη προώθηση των θέσεων και δράσεων του Κινήματος Αλλαγής.
Πηγές: ΕΡΤ [Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-03 11:54:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ