Επίθεση Κουρτουά σε FIFA και UEFA για το βαρύτατο πρόγραμμα

Ευθεία επίθεση εναντίον UEFA και FIFA εξαπέλυσε ο Τιμπό Κουρτουά, υπογραμμίζοντας ότι οι υπέρτατες αρχές του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου νοιάζονται μόνο για τα χρήματα κι αδιαφορούν για την υγεία των παικτών.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του από την Ιταλία (2-1) στον «μικρό» τελικό του Nations League, δηλώνοντας ότι εάν το Παγκόσμιο κύπελλο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, οι ποδοσφαιριστές δεν θα λαμβάνουν επαρκή ξεκούραση και ο αριθμός των τραυματισμών θα πολλαπλασιαστεί.

«Αυτό το παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι για χρήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Απλώς παίζουμε γιατί για την UEFA είναι επιπλέον χρήματα», είπε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης. 

«Δημιούργησαν μία επιπλέον διοργάνωση (Conference League), αλλά είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι θυμωμένοι με άλλες ομάδες που θέλουν μία European Super League, αλλά δεν νοιάζονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους».

Και ο Κουρτουά συνέχισε και κατέληξε λέγοντας: «Είναι άσχημο και οι παίκτες δεν μιλούν γι’ αυτό. Και τώρα ακούμε για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο, πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ. Έτσι στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν.

Δεν είμαστε ρομπότ! Απλά γίνονται ολοένα και περισσότερα παιχνίδια και υπάρχει λιγότερη ξεκούραση για εμάς και κανείς δεν νοιάζεται. Του χρόνου έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, πρέπει να παίξουμε ξανά μέχρι τα τελευταία στάδια του Ιουνίου. Θα τραυματιστούμε! Κανείς δεν νοιάζεται πια για τους παίκτες.

Τρεις εβδομάδες διακοπών δεν είναι αρκετές για να μπορέσουν οι παίκτες να συνεχίσουν για 12 μήνες στο υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν πούμε ποτέ τίποτα θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο».