Επίθεση με βόμβα ρικίνης απέτρεψε τελικά η γερμανική αστυνομία 

Μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα ενός Τυνήσιου στην Κολονία, ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απετράπη μια επίθεση «με βιολογική βόμβα» που περιείχε ρικίνη, ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο.
Ο  Σιφ Αλλάχ Χ., 29 χρόνων, συνελήφθη στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, αφού βρέθηκε στο διαμέρισμά του ρικίνη κατά τη διάρκεια έρευνας αργά το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης.
«Υπήρχε συγκεκριμένη προετοιμασία για τη διάπραξη μιας τέτοιας ενέργειας με ένα είδος βιολογικής βόμβας, κάτι που για τη Γερμανία είναι πρωτόγνωρο», δήλωσε ο Χόλγκερ Μουνχ στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι ο ύποπτος είχε αρχίσει να παράγει ρικίνη.
Ο νεαρός είχε αρκετή πρώτη ύλη στο διαμέρισμά του για να παρασκευάσει από 250 ως 1.000 εξαιρετικά τοξικές δόσεις ρικίνης, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post .
Ο άνδρας  κίνησε τις υποψίες  όταν παρήγγειλε 1.000 σπόρους ρίκινου, που εμπεριέχουν ρικίνι και μια ηλεκτρική μηχανή άλεσης του καφέ, μέσω διαδικτύου. Ήδη από τις αρχές του Ιουνίου είχε ξεκινήσει  την παραγωγή της τοξικής  και θανατηφόρας ρικίνης σε μικρές δόσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFPwww.ert.gr

2018-06-20 12:59:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ