Επαναστατική τεχνολογία ασύρματης φόρτισης των gadgets

Η νέα τεχνολογία υπόσχεται εύκολη και γρήγορη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών χωρίς καλώδια και πρίζες

Η φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών καθημερινής χρήσης και ειδικά των κινητών τηλεφώνων αποτελεί ένα καθημερινό άγχος για τον σύγχρονο άνθρωπο αφού από το κινητό τηλέφωνο περνά πλέον μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της προσωπικής ζωής αλλά και της επαγγελματικής.Το «κυνήγι» φορτιστή και πρίζας είναι συνεχές και τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια τόσο από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών όσο και από την επιστημονική κοινότητα για την ανάπτυξη ασύρματων τεχνολογιών φόρτισης.

Έχουν κάνει την εμφάνιση τους διαφόρων ειδών συστήματα και τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων (κυρίως) αλλά και tablet/laptop καμία εκ των οποίων δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς για να χρησιμοποιηθεί μαζικά αφού οι περισσότερες απαιτούν η συσκευή να μην είναι μεν καλωδιωμένη με το σύστημα φόρτισης αλλά να βρίσκεται ακινητοποιημένη σε πολύ κοντινή, σχεδόν διπλανή, θέση με αυτό περιορίζοντας την αυτονομία συσκευής και χρήστη κατά την ώρα φόρτισης.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Sejong University στη Νότια Κορέα ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών που ευελπιστούν ότι θα είναι αυτή που θα κερδίσει την κούρσα. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Optics Express» οι ερευνητές αναφέρουν ότι η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως σε μορφή δεσμών λέιζερ για να μεταφέρει ενέργεια σε ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση 30 μέτρων. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να εγκατασταθεί εκτός από τις κατοικίες και τα γραφεία και σε χώρους όπως τα αεροδρόμια και τα σούπερμαρκετ έτσι ώστε να φορτίζονται τα κινητά τηλέφωνα όσων ατόμων βρίσκονται εκεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς