Επεκτείνονται τέσσερις κλαδικές συμβάσεις σε Τράπεζες και Ναυτιλία

0
35

Τον δρόμο της επέκτασης παίρνουν τέσσερις κλαδικές συμβάσεις σε Τράπεζες και Ναυτιλία. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι ήδη έτοιμες μετά τη σημερινή, ομόφωνη έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Προς επέκταση άλλες πέντε κλαδικές σε τουρισμό και μεταλλεία
Οι τέσσερις κλαδικές συμβάσεις αφορούν εργαζόμενους σε τράπεζες, πρακτορειακές επιχειρήσεις (μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης), ναυτιλιακά πρακτορεία και επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδίων – τουρισμού.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι ήδη έτοιμες και οι υπουργικές αποφάσεις προκειμένου οι κλαδικές να κηρυχθούν υποχρεωτικές στο σύνολο κάθε κλάδου.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες επέκτασης για άλλες πέντε κλαδικές συμβάσεις: Κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τοπικές κλαδικές Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων – Λασιθίου – Ρόδου, Κλαδική εργαζομένων σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις και λιγνιτωρυχεία
Σε συνδυασμό με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σημαίνει αυξήσεις αποδοχών για τους εργαζομένους, όπου η κλαδική είναι ευνοϊκότερη από την σύμβαση που τους καλύπτει σήμερα.
Σχετική είδηση: Ανακοινώνονται οι πρώτες επεκτάσεις κλαδικών συμβάσεων – Συνεδριάζει το ΑΣΕ
Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου
Πηγή: ΕΡΤ1
www.ert.gr

2018-08-31 15:25:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ