Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ σήμερα βλέπουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, η οποία εκκρεμεί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Ωστόσο είναι άγνωστο για την ώρα εάν στην επικοινωνία αυτή ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποιήσει τη θέση της κυβέρνησής του σχετικά με το κείμενο συμφωνίας για το θέμα του ονόματος, ή ζητήσει παράταση μερικών ημερών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Makfax”, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου υπήρξαν διαβουλεύσεις σε επίπεδο συμβούλων των πρωθυπουργών των δύο χωρών, κατά τις οποίες σημειώθηκε πρόοδος.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της πΓΔΜ διέψευσε πληροφορίες περί διάστασης απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.
«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης της χώρας είναι στην ίδια γραμμή, ισχυρά αποφασισμένοι και προσηλωμένοι στην επίλυση προβλημάτων και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι.
Οι κ.κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, σε μία προσπάθεια να ξεδιαλύνουν τις όποιες αμφιβολίες γευμάτισαν χθες στην γενέτειρα του Ζόραν Ζάεφ, την πόλη Στρούμιτσα, μαζί με τις συζύγους τους και δημοσιοποίησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικές φωτογραφίες και αναρτήσεις .
Ο Ζάεφ στην ανάρτησή του σημείωσε « Είμαστε στην ίδια γραμμή», ενώ ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έγραψε  «Αναζητούμε από κοινού τον δρόμο».
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος
Σχετική Είδηση: Κυβέρνηση ΠΓΔΜ: Καμία διάσταση απόψεων μεταξύ Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για το θέμα του ονόματοςwww.ert.gr

2018-06-11 07:45:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ