Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα από εβδομάδα- EwG την Δευτέρα

Με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου επιστρέφουν οι θεσμοί στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα με πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια και μαι μέρα τους επικεφαλής. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο μέτωπο της 4ης αξιολόγησης θα τεθεί επι τάπητος στη συνεδρίαση των αναπληρωτών υπουργών οικονομικών (Euroworking Group η EwG) την Δευτέρα.
Δεν είναι σαφές αυτή την στιγμή πόσα από τα 88 προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί. Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, λιγότερα απο 15 έχουν πλήρως εκπληρωθεί ενώ τα υπόλοιπα είτε έχουν δουλειά ακόμη είτε είναι τελείως ανοικτά. Το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης θεωρείται κλειδί για να προχωρήσουν άλλα θέματα όπως τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Πάντως, δεν αποκλείεται ορισμένα απο τα προαπαιτούμενα να μπουν προς υλοποίηση στο σχέδια ανάπτυξης που ετοιμάζει η ελληνική πλευρά για την μεταμνημονιακή εποχή σε συνεργασία με τους θεσμούς.
Πάντως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος απέστειλε επιστολή στους υπουργούς με την οποία τους καλεί να τελειώνουν με τα προαπαιτούμενα σύμφωνα με πληροφορίες.
Ορόσημο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο.
Σχετική είδηση: Αγορά εργασίας, επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση στο ΚΥΣΟΙΠ www.ert.gr

2018-05-10 10:01:50

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ