Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αρχίζει η διαδικασία του β’ γύρου με € 1,4 δις (video)

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το 1,4 δισ. ευρώ από τον β’ γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. H πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων προγραμματίζεται να ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ο στόχος είναι τα χρήματα, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, να είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Η διαδικασία θα περάσει από τις ακόλουθες φάσεις:

Α’ φάση

Ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η πρώτη υπουργική απόφαση με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος για τη β’ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και ταυτόχρονα να γνωστοποιήσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MyBusinessSupport ποια ήταν η πορεία των εσόδων τους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία του Μαρτίου όσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στην α’ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι οποίες δεν αποκλείονται από τη β΄φάση.

Β’ φάση

Τα τελικά κριτήρια θα προκύψουν με νέα υπουργική απόφαση, βάσει των στοιχείων που θα συλλέξει το Υπουργείο Οικονομικών. Ο τελικός μαθηματικός τύπος και το τελικό ποσοστό μείωσης των εσόδων που πρέπει να εμφανίζει μια επιχείρηση για να ενταχθεί στη β’ φάση, θα καθοριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιραστεί το σύνολο των διαθέσιμων χρημάτων, ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ