Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Στο τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα

0
42

Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η εκταμίευση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4» σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Η στήριξη νοικοκυριών & επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και το 2021, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαδικασίες εξπρές υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση επαγγελματιών με τουλάχιστον 1.000 ευρώ, μέσω της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4».

Με την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα my business support, οι ενδιαφερόμενοι θα μαθαίνουν αυτόματα το ποσό που δικαιούνται, το οποίο θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πλατφόρμα αναμένεται ν’ ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας.

«Τα δύο βήματα των προηγούμενων επιστρεπτέων έγιναν ένα βήμα. Που σημαίνει ότι με το που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτηση, πολύ σύντομα θα λαμβάνουν τη χρηματοδότηση» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Το ενδιαφέρον προμηνύεται μεγάλο, καθώς επιπλέον αυτών που ήταν δικαιούχοι στους προηγούμενους κύκλους, τώρα μπορούν να ενταχθούν:

  • ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους ή ταμειακή μηχανή,
  • επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟΣ, ανεξάρτητα με το αν έχουν πτώση τζίρου ή όχι
  • νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν μέσα στο 2020

Επίσης, για πρώτη φορά θα χαρίζεται το 50% της χρηματοδότησης.

Αίτηση μέχρι 30 Νοεμβρίου και το 50% δεν είναι επιστρεπτέο, άρα είναι επιδότηση, ανέφερε ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Το ελάχιστο ύψος χρηματοδότησης κυμαίνεται από 1.000 έως και 30.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει μείωση προσωπικού μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ