Επιχείρηση «καθαρές ακτές» σε 1330 σημεία (video)

Η μεγαλύτερη εθελοντική επιχείρηση καθαρισμού ακτών έγινε σήμερα σε 1.330 σημεία ταυτοχρόνως.  καθαρισμός στον Πειραιά έγινε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά και είχε διπλό μήνυμα. Τον εθελοντικό καθαρισμό των βράχων αλλά και την διάσωση των ξύλινων σκαριών. Η σημερινή εκστρατεία καθαρισμού έγινε ταυτόχρονα σε 1330 σημεία.

Στα βράχια της Πειραϊκής, δόθηκε η εκκίνηση της μεγάλης περιβαλλοντικής εκστρατείας Lets do it Greece. Ο καθαρισμός στον Πειραιά έγινε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά και είχε διπλό μήνυμα. Τον εθελοντικό καθαρισμό των βράχων αλλά και την διάσωση των ξύλινων σκαριών.
Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο ξύλινων σκαφών όμως, πλήττεται αφού 14.000 ξύλινα σκαριά έχουν ήδη καταστραφεί.
Οι αλιείς αποσύρουν την επαγγελματική τους άδεια έναντι μεγάλης αποζημίωσης τα ξύλινα σκαριά πολτοποιούνται με πολύ γρήγορους πλέον ρυθμούς, για λόγους μείωσης της αλίευσης, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η παραδοσιακή ναυτική ταυτότητα των Ελλήνων ψαράδων.
Το Lets do it Greece πραγματοποιεί δράσεις σε όλη την Ελλάδα από το 2011. Έχει τιμηθεί ως η καλύτερη εθελοντική εκστρατεία και τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλουwww.ert.gr

2018-04-29 19:40:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ