Ερντογάν Καστελόριζο: Προσπάθησαν να μας εγκλωβίσουν με ένα μικρό νησί

Χωρίς τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι Τούρκοι προαναγγέλλουν και 4η Navtex κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο, και παρά τις αντιδράσεις από διεθνή Μέσα που κάνουν λόγο για απομόνωση της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. «Εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του λαού τους θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε σχεδόν πέντε ώρες προσθέτοντας πως «εάν χρειαστεί η Τουρκία έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει την διπλωματία και τον στρατό της».

«Είδαμε πως κινήθηκαν για τα συμφέροντά τους πολλές χώρες μόλις κινητοποιηθήκαμε για την ασφάλεια των συνόρων μας στον νότο», σημείωσε. «Βλέπουμε με πόνο τις προσπάθειες για επέκταση της αδικίας που εφαρμόζεται εναντίον των Τούρκων στην Κύπρο εδώ και χρόνια», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Υποστήριξε ότι χάρη στο σημείο που έφεραν την πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας έχουν τη δυνατότητα να την προστατεύσουν υπό όλες τις συνθήκες. «Στην ανατολική Μεσόγειο χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της», είπε.
Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και αυτό δεν μπορεί να συμβεί». Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έφτασε στο σημείο να έχει λόγο στην περιοχή και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί έχει την υποδομή και τη θέληση να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τόσο την διπλωματία της όσο και την στρατιωτική της ισχύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ