Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

0
42

“Nα ενθαρρύνει η Κομισιόν την αναζήτηση εθνικών λύσεων για την περαίωση της μακροχρόνιας εκκρεμότητας των συγκεκριμένων δανείων”, ζητεί από την Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Γνώμονάς του η προστασία των δανειοληπτών στην ΕΕ, που έχουν λάβει κατά το παρελθόν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει στην ερώτησή του ότι «παρά τις αρχικές προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά και τον καθυστερημένο εντοπισμό του προβλήματος από την ίδια, την τελευταίο περίοδο έχει παρατηρηθεί σημαντική ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες να βρίσκονται σε διαρκή και επώδυνη αβεβαιότητα με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους».
Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «με δεδομένο ότι οι διαφορές μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών επιλύονται από τα εθνικά δικαστήρια, ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν κατά πόσο “ενθαρρύνει τη θεσμοθέτηση εθνικών λύσεων για την περαίωση της μακροχρόνιας εκκρεμότητας των συγκεκριμένων δανείων, με γνώμονα την ενιαία και ολιστική αντιμετώπιση τραπεζών και δανειοληπτών στα πλαίσια της Τραπεζικής Ένωσης”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-08-07 09:11:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ