Ευ.Τσακαλώτος: Όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου (video)

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου που είναι αυτό που θέλαμε. Στις 14 Μαΐου επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να λήξει η τεχνική συμφωνία», δήλωσε πριν από λίγο σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Σόφια.
«Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με αξιολογήσεις, προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. Δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, προκειμένου να ληφθούν συνολικές αποφάσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Το Εurogroup υπογράμμισε ότι μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα έχει μια «ενισχυμένη παρακολούθηση», είπε ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις». Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι εφόσον δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα.
Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος σήμερα στο Eurogroup, ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε την ικανοποίηση των θεσμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης «έλαβε πολλούς επαίνους» στο Eurogroup και υπογραμμίστηκε ότι το μείγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται σε αυτό θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.
Τέλος, για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Ραλλού Αλεξοπούλου
Σχετική είδηση:Σεντένο: H συνολική συμφωνία για την έξοδο απο το πρόγραμμα στο Eurogroup του Ιουνίουwww.ert.gr

2018-04-27 14:45:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ