Ε.Ε – Χ. Σταϊκούρας: Ικανοποίηση από την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης

Ανταπόκριση-Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του ελληνικού σχεδίου από την Κομισιόν εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών του ESM, και κατόπιν στο Eurogroup.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση της COVID-19, ήταν άμεση, αποτελεσματική και δυναμική. Έτσι, η Ευρώπη ανακάμπτει. Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις μπροστά. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε, συλλογικά».

«Πρέπει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά την οποία έχουμε ξεκινήσει για να παρουσιάσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, με αλληλεγγύη» προσέθεσε. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα με την εκταμίευση των κεφαλαίων του NextGenerationEU».

«Eίμαι ευχαριστημένος που σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0», βασισμένοι σε αυτές τις προτεραιότητες θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές καλές δουλειές και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ