Ε. Τσακαλώτος: «Καθαρός διάδρομος» εξόδου από τα μνημόνια

Εντός του Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιδώσει στον πρωθυπουργό μελέτη για το πού θα στοχεύουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις (π.χ. σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε μείωση των κοινωνικών εισφορών κ.λπ.) ύψους 700 εκατ. για το 2019, προκειμένου στη συνέχεια να αποτυπωθούν στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού τον Οκτώβριο. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος, στην πρώτη συνέντευξή του μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου, επισημαίνοντας ότι μετά τη συμφωνία και την έξοδο από το μνημόνιο θα αυξηθεί και ο ρυθμός βελτίωσης στην τσέπη του Έλληνα πολίτη.
Πρόσωπο των ημερών ο υπουργός Οικονομικών λόγω της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup, απαντά και στα όσα λέγονται περί εξαφάνισής του μετά την περασμένη Παρασκευή. Και, χαριτολογώντας, αναφέρει ότι στις άλλες χώρες λένε πως «όταν ο υπουργός Οικονομικών είναι συνεχώς στα κανάλια, αυτό για κακό είναι, δεν είναι για καλό!
Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε πολύ καλή τη συμφωνία στο Eurogroup, καθώς -όπως είπε- όλοι βλέπουν ότι έχουμε έναν «καθαρό διάδρομο για πολλά χρόνια, που πάντα έλεγα ότι ήταν το ζητούμενο για τους επενδυτές. Και υπάρχει και η δέσμευση για το μεσομακροπρόθεσμο, ότι εάν δεν έχουμε αρκετή ανάπτυξη, τότε δεσμεύονται να το ξαναδούν. Είναι μια συμφωνία που μας δίνει αυτό που θέλαμε.
Με αυτήν τη συμφωνία -επειδή αλλάζει το κλίμα, βγαίνουμε από το μνημόνιο, θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις- ο ρυθμός βελτίωσης στην τσέπη του πολίτη θα αυξηθεί, υπογράμμισε ο υπουργός.
Ερωτηθείς για το αν θα μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «ήδη από το 2019 έχουμε ένα ποσό 700 εκατ. ευρώ που είναι πάνω από τον στόχο, το οποίο θα φανεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, ενώ τον Ιούλιο πρόκειται να παραδώσει στον πρωθυπουργό μελέτη για το που θα μπορούσαν να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-26 16:45:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ