Ζάεφ: Το θέμα του ονόματος δεν πρόκειται να επιλυθεί στις 17 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, δεν αναμένεται να υπάρξει τελική συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή θα διεξαχθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων και σε αυτήν, όπως σημείωσε, θα γίνει μία ανακεφαλαίωση του τι έχει συζητηθεί και τι έχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
 «Εμφανίζονται πληροφορίες ότι όλα θα λυθούν στις 17 Μαΐου, αλλά δεν είναι έτσι» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ και εξέφρασε την ελπίδα  ότι εξελίξεις στο θέμα του ονόματος θα μπορούσαν να  σημειωθούν προς τα τέλη Ιουνίου.
«Πιστεύω ότι θα πρέπει πρωτίστως να είμαστε δημιουργικοί και προσηλωμένοι και θα ήθελα να έχουμε κάποια λύση κάπου πριν από την Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ και ακολούθως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή στις 25-26 και στις 28-29 Ιουνίου, τότε που θα ληφθούν οι αποφάσεις για την χορήγηση ή όχι ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αλλά πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι αν υπάρχει προσέγγιση σε αυτό που έχει απομείνει, θα πρέπει και στην Ελλάδα και στη “Μακεδονία” να προβούμε σε μία εσωτερική διαδικασία διαβουλεύσεων. Διότι, όπως έχω πει, η διαδικασία, εάν αυτό είναι εφικτό, θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.
Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλοςwww.ert.gr

2018-05-14 18:18:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ