Ζάεφ: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για την επίλυση του θέματος της ονομασίας

Tην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την επίλυση του θέματος της ονομασίας εξέφρασε ο пρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενώ αναμένει να έχει συνάντηση για το θέμα αυτό και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη εβδομάδα, στη Σόφια.
«Νομίζω ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να βρεθεί λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της ονομασίας. Αναμένω τουλάχιστον ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Σόφια θα συναντηθώ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι θα συζητήσουμε για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και, γιατί όχι, ίσως να είμαστε και πιο θαρραλέοι και δημιουργικοί. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους» ανέφερε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι πάντοτε ενημερώνει όταν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη στο θέμα του ονόματος και ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξαν εξελίξεις που θα έπρεπε να μοιραστεί με την κοινή γνώμη.
«Πιστεύω ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να πετύχουμε προσέγγιση των θέσεων, με ειλικρινή και ανοιχτό τρόπο και με εναλλακτικές και δημιουργικές λύσεις που θα προέρχονται και από τη δική μας, και από την ελληνική πλευρά», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ και τόνισε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου και τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο, αν και όπως είπε, δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα.
Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλοςwww.ert.gr

2018-05-09 15:40:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ