Ζάεφ: «O πρόεδρος δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή μας πορεία» (video)

0
29

Την αποφασιστικότητά του να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΦΥΡΟΜ, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της γείτονος. «Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ . Εάν δεν υπογράψει και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στη Σόφια.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο Ζάεφ και τόνισε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες» .
«Ο Ιβάνοφ δεν μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία. Αν δεν την υπογράψει τώρα (την συμφωνία), θα πρέπει να το κάνει μετά το δημοψήφισμα», ανέφερε ο Ζάεφ.
Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου, αν δεν υπογράψει την συμφωνία ο Ζάεφ απάντησε πως «όλες οι επιλογές είναι δυνατές» και επανέλαβε ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι «η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ», εκτιμώντας πως «συνηγορεί η πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλοςwww.ert.gr

2018-07-08 10:20:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ