Ζεεχόφερ: Κανείς δεν θέλει ανατροπή της κυβέρνησης και της Καγκελαρίου

Την αδιάλλακτη στάση του στο μεταναστευτικό φαίνεται να μεταβάλει  ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν την Κυριακή, όταν θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει ο ίδιος στην Καγκελάριο Μέρκελ προκειμένου να βρει λύση για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών. Αλλά και  ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος , σημείωνε ότι η κατάσταση είναι «πραγματικά σοβαρή», αλλά εξέφραζε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα βρεθεί κάποια λύση.
Ο κ.Ζεεχόφερ  σε πολιτική εκπομπή του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει στο κόμμα του κανέναν «ο οποίος να θέλει να ανατρέψει την Καγκελάριο, ή να διαλύσει την συνεργασία με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα». Τόνισε μάλιστα ότι με την κυρία Μέρκελ δεν υπάρχει διαφορά ουσίας, αλλά μόνο μεθοδολογίας. Η κυρία Μέρκελ αναμένεται να ενημερώσει τους κυβερνητικούς της εταίρους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή, ενώ η αποφασιστική συζήτηση θα διεξαχθεί την Κυριακή αργά τη νύχτα. «Δεν πρόκειται για μια κενή διαμάχη αρχών, αλλά για την ασφάλεια, για τους ανθρώπους, για τους κινδύνους», τόνισε κατ’ επανάληψη.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, με αυτή τη δήλωση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά παρά το γεγονός ότι έχει απειλήσει να εφαρμόσει τις επαναπροωθήσεις ακόμη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Καγκελαρίου.
Αρνήθηκε ότι στο επίκεντρο της διαφοράς βρίσκεται η απομάκρυνση μερικών χιλιάδων μεταναστών και έθεσε ζήτημα τήρησης, του κράτους δικαίου.  Απαντώντας στην ερώτηση αν μπορεί ακόμη να συνεργαστεί με την κυρία Μέρκελ είπε ότι έχουν καθημερινή επικοινωνία  και συνεργάζονται εποικοδομητικά  σε μια προσπάθεια  να βρεθούν λύσεις. Πρόσθεσε μάλιστα  ότι δεν αισθάνεται ότι μεταξύ τους υπάρχει αντιπάθεια, ενώ είχαν και ζεστές και αστείες στιγμές μαζί. Όταν πάντως του ζητήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού, προτίμησε να απαντήσει «ποιος μπορεί να αποκλείσει κάτι στη ζωή;».
Από την πλευρά του ο κ. Σολτς, επίσης μιλώντας στο ZDF, αν και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην κυβέρνηση είναι σοβαρή, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά τόνισε ότι είναι προβληματικό όταν κάποιοι εταίροι προτάσσουν το κομματικό συμφέρον.
Ο κ. Σολτς τόνισε ακόμη ότι η δουλειά του κόμματός του δεν είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ των άλλων δύο εταίρων, αλλά το κυβερνητικό έργο και επισήμανε ότι η Ευρώπη άργησε να αντιληφθεί την σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φθάσει στην κεντρική Ευρώπη χωρίς να έχουν καταγραφεί πουθενά. «Επομένως, η καταγραφή στα εξωτερικά σύνορα (της ΕΕ) πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέλημα», δήλωσε.
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του σχεδίου που ετοίμαζε ο υπουργός Εσωτερικών για την μετανάστευση, αλλά τάχθηκε σε κάθε περίπτωση υπέρ ευρωπαϊκών λύσεων, όχι μόνο στο ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά και σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, την οικονομία, την ευημερία των πολιτών. «Όλο μας το μέλλον εξαρτάται από την καλή συνεργασία στην ΕΕ» δήλωσε και για μία ακόμη φορά χαιρέτισε την προσήλωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στις μεταρρυθμίσεις που χαρακτήρισε απαραίτητες
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-28 07:54:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ