Ηλικιωμένους και μέλη εθνοτικών μειονοτήτων καλεί η Βρετανία για συμμετοχή σε δοκιμές εμβολίων για τον κορονοϊό

0
48

Πρόσκληση σε ηλικιωμένους και εθελοντές από τις εθνοτικές μειονότητες των Ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές για πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού απηύθυναν οι αρχές της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές για να συμμετάσχουν σε δοκιμές εμβολίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Βρετανίας, όμως πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότεροι.

«Η προστασία των ευπαθών ομάδων είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτή η πανδημία» δήλωσε η Κέιτ Μπίνγκαμ επικεφαλής της ομάδας δράσης εμβολίων της Βρετανίας.

«Οι 100.000 εθελοντές είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους από διαφορετικά υπόβαθρα για να συμμετάσχουν σε μελλοντικές έρευνες, αν πρόκειται να βρούμε γρήγορα ένα εμβόλιο για να προστατεύσουμε όσους το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε κυρίως όσους είναι πάνω από 65 ετών, όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας και ανθρώπους από τις εθνοτικές μειονότητες των Ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι στην Αγγλία όσοι ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες είναι δύο με τρεις φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από την covid-19 σε σχέση με τους λευκούς. Επίσης δυσανάλογος αριθμός ατόμων που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ