Ημερομηνία – σταθμός για την Ελλάδα η 20η Αυγούστου (video)

0
16

Στην έξοδο από το πρόγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα στρέφουν το βλέμμα τους, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η ελληνική κυβέρνηση. Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων για την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας.

Ημερομηνία – σταθμός, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης, θεωρείται η 20η Αυγούστου. Η ολοκλήρωση του 3ου ελληνικού προγράμματος την ερχόμενη Δευτέρα, σφραγίζει το κλείσιμο ενός δύσκολου κύκλου, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια νέα περίοδο προκλήσεων για την ελληνική οικονομία, η οποία πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της.
«Η Ελλάδα μπορεί να ανασάνει. Οι αγορές εμπιστεύονται και πάλι την χώρα. Τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμόστηκαν περίπου 450 μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότερες από κάθε άλλο κράτος – μέλος» θυμίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Der Spiegel.
«Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης. Η ανεργία έχει μειωθεί κάτω από το 20%. Επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αξιοποιώντας κάθε χώρο για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική» σημειώνει σε δηλώσεις της στο ίδιο περιοδικό η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
«Απέκτησα τεράστιο σεβασμό για τους Έλληνες. Θα ευχόμουν οι θυσίες τους να είχαν εκτιμηθεί περισσότερο από την Γερμανία. Η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε. Στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος» λέει στο γερμανικό περιοδικό και επικεφαλής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί πολύ στενά την κρίση στην τουρκική οικονομία και εμφανίζεται καθησυχαστικό τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος αλλά και το αποθεματικό ασφάλειας των 25 δισ. ευρώ, καθιστούν απολύτως ομαλή την πορεία εξόδου από το Πρόγραμμα.
«Τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό» τονίζει σε συνέντευξή του στο Newpost, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το επόμενο κρίσιμο ορόσημο για το οικονομικό επιτελείο είναι η κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2019 στις αρχές Οκτωβρίου και οι διαβουλεύσεις που ενδεχομένως να γίνουν με τους Ευρωπαίους για τα περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων.
Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ-βίντεο Ακης Αθανασόπουλοςwww.ert.gr

2018-08-16 22:32:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ