ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδάς οι πιο δημοφιλής προορισμοί για εργασία στο εξωτερικό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να είναι ο Νο.1 παγκόσμιος προορισμός για εργασία στο εξωτερικό με την Γερμανία και τον Καναδά να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα σύμφωνα με έρευνα της Boston Consulting Group και την διεθνή εταιρεία online προσλήψεων The Network στην οποία συμμετείχαν 366,139 άτομα από 197 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Το ποσοστό εκείνων που προτίμησαν τις ΗΠΑ ανήλθε σε 34% έναντι 26% της Γερμανίας και 24% του Καναδά. Ακολουθούν η Αυστραλία με 21% και η Βρετανία με 20%. Ακολουθούν κατά σειρά, η Ισπανία με 14%, η Γαλλία με 14%, η Ελβετία με 13%, η Ιταλία με 11% και Ιαπωνία με 10%.
Σε σύγκριση με την έρευνα του 2014, η Βρετανία έχει χάσει έδαφος καθώς τότε ήταν δεύτερη στην γενική κατάταξη και κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, κάτι που μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στο Brexit.
Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 57% δήλωσε πρόθυμο να πάει να εργασθεί στο εξωτερικό έναντι 64% το 2014. Το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο ανάμεσα στους ερωτηθέντες που προέρχονταν από αναπτυσσόμενες χώρες, ξεπερνώντας το 90% στην Ινδία, στην Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία κ.τ.λ. και το 70% στη Βραζιλία.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών μαζί με Κροατία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Κίνα, Ρωσία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία και Σλοβακία των οποίων οι κάτοικοι είτε εργάζονται στο εξωτερικό, είτε επιθυμούν να πάνε να δουλέψουν έξω.
Απο την άλλη πλευρά, έχει υποχωρήσει το ενδιαφέρον για εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό απο χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, Κροατία, Σλοβενία και Ρουμανία. Αυτό αποδίδεται στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των οικονομικών συνθηκών σε σύγκριση με την έρευνα του 2014. www.ert.gr

2018-09-03 17:40:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ